Sayfalar

25 Kasım 2010 Perşembe

BİR AMATÖRDEN KİTRE DERSİ 3

-Merhaba arkadaşlar bir amatör kitre bebekçi olarak sizlerle bilgilerimi paylaşmaya devam.Ben çok şanslı bir öğrenciyim belki de öğretmen...))) Çünkü taa Zeytinlide benim öğreteceklerimi  öğrenme aşkıyla bekleyen bir öğrencim var.Hem de ne öğrenci o bir ressam, o bir seramik ustası,ayrıca amigurimide müthiş bebekleri ve deeeeee maket evleri var.Eh anlayan ,anlamıştır bu canın kim olduğunu.Şimdi derse gelelim Bu kalıptan vucudu2 kat kesip yanlar ve bacak arasını omuzları dikiyoruz .Dikiş payı bırakmayı unutmayın lütfen.Diğer küçük parça tek kat kesilecek ondan kalça yapacağız.Sadece üstte V harfi şeklinde bir kısım var ya onu üstüste getirip dikeceğiz.

Sonra şu meşhur elektrik telimizden 2 adet 30 cm ve 1 adet 32 cm kesiyoruz.İki 30 cmi yanyana getirip 5 cm aşağısından 32 cmliği tam ortadan bağlıyoruz .Kollar ve boyun oluştu.7cm aşağıdan da (bebeğin büyüklüğüne göre değişir)Bacakları ayrıştırıp sonra diktiğimiz kalıbın içine yerleştiriyoruz.

Başlıyoruz iskeleti şu vucut patronunun iiçine sokup sıkı sıkı pamuk doldurmaya.Beli bacakları dolduracağız.Omuzları iyice dikelim.Not bebeğin iskelete kol ve bacak eklenmiş hali de arkadan gözüküyor.O Mine Hanımın bebeğinin iskeleti.9 yıldır kitre bebek yapıyor ama ne yanilik var diye aramıza o da katıldı.



5-Vucudu doldurup omuzlara vatka şeklinde kağıtlar koyuyoruz kalınca.Hafifçe tutkallayarak.Kollarda aynı şekilde sarılacak sonra da bacaklarda kağıt havlu ile sarılacak.Göğüsler yine kağıt havlu ile yapılıyor.Sonra kitre ve pamuk ile sıfırlayacağız.



Gelelim kaiçaya hani küçük bir parça vardı tek kat kesin demiştim onuda yanlar alttan bebeğin vucuduna dikip içini pamukla dolduruyoruz.Bu dolgun bir hanım oluyor ....))



Bakın ben boynu kitre ve pamukla kapladım ve de göğse omuzdan hafif bir meyil verdim.

İşte benim bebeğimde böyle olacak sonunda.Yüzünde kalıp kullanmışlar ama kitreyle yapılanda eklenecek yarın sayfama.Tabi bu öğretmenimiz Emine Hanımın yaptığı bebek.Umarım benimkide böyle güzel olur.



Öğretmenimizin bebeğinin ayakları.Taban da yuvarlak bir tahta ve arkada dik bir çubuk var .aslında bu kağıt havlu takılan meyvalı sade  çubuklar gibi.Bebeğin ceketinin içinden takılıp lastikle beline sabitleniyor.
Arkası yarına......

14 yorum:

esensdollsandpuppets dedi ki...

Fiammacım teşekkür ederim yardımın için şimdi düzenleyebildim sayfayı ama yorumunu kaybettim yeni sayfada.

fiamma dedi ki...

Ohhh hiç önemli değil dün gece bayağı yorgundum dönüp geleceğim dedim ve gittim say canım:))) Sevindim düzeldiğine çok iyi olmuş, çok meşakkatli bir iş bir kolaycı olarak sendeki sabır ben de olsa denerim diyeceğim ama sanırım uzunca bir süre hayranlıkla izlemekle yetineceğim...

fiamma dedi ki...

Ayy simdi baktım, okudum,tekrar okudum bunu Figen Abla şıp diye yapar diye de düşünmeden edemedim. Ne kadar sürüyor bu kursun Esenciğim başka neler yapacaksınız biraz da onlardan bilgi ver lutfen...

esensdollsandpuppets dedi ki...

Fiammacım bu kurs haftada bir günden Haziran ayına kadar sürüyor.Ama 3 der biri bayrama geldi,birinde öğretmenimizin bir rahatsızlığı oldu kaynadı.Şimdi bebekleri giydirmeye başlıyacağız.Zevkli kısım orada olacak bence.Bir iyi yanda heykel yüzü yapmaya ve de fimo bebekler oluşturmama yardımcı olur diye düşünüyorum.İlk ayakta bebekten sonra oturan yada dans eden veya simitçi,macuncu gibi veya Nasrettin Hoca gibi( Ben çok istiyorum Nasrettin Hocayı) karakter bebekler yapılmaya başlanacak.Dün Derya Baykalda telden iskelet oluşturup çok kolay bir bebek yaptılar.Bizim tekniğin çok hafifi bu dedim ama sonuçta güzel bir bebek oldu.Evet Figen yapar özellikle yüzlerde çok başarılı olur diyorum.Ama uğramadı bloğa ne olduysa..Merak ettim.Fiammacım ilerde uçuşan etekli bir Marilyn Monroe da yapmak planımda.Sevgiler

figen abla dedi ki...

kim demiş uğramadım diye...
sen buradan ve bu konudan gözümü aytırdığımı mı zannediyorsun esencim ? :))))))))))))))))
şşşttt...gürültü yapmayın...okuyorum...
daha kaç defa okuyacağım :))))
Marilyn Monroe muhteşem olacaktır :)))))
vee bu dersin sorusu geliyor esencim...
bir kitre bebek, büyük yapılabilir mi?

mesela en fazla ne kadar büyük çalışabiliriz?
büyük çalışmanın bir olumsuz yanı var mı?

cevabını bekliyorum :))))

kızlar ses yapmayın...ben şu an kitre bebek dersimi çalışıyorum :))))

fiamma dedi ki...

Marliyn Haa wowwwwww, hadi bakalım merakım depreşti tez gelsin...

nükhet dedi ki...

bebek harika olmuş bizimkiler yüzlerini de kendileri şekillendirdi..
ama kalıpla da çok hoş olmuş..
ellerine sağlık..

esensdollsandpuppets dedi ki...

Arkadaşlar bu tamamlanmış bebek benim değil öğretmenimizin onlarda sergiye gecikecek diye bu bebeğin yüzünde kalıp kullanmışlar.Ama gerçektende çok güzel olmuş.Ben fikir edinesiniz diye resmini koydum bloğa.

esensdollsandpuppets dedi ki...

Şimdi bizim yaptığımız bebek 30-35 cm boyunda olacak ama küçük çalışılanları duydum ne kadar büyük çalışılabilir öğretmene sorarım Figencim.Ama büyüğüne epey pamuk gider ve de kitre herhalde.Bugün ayak ve kol resimlerini koyacağım.Video hala gelmedi ama bu sabah yollayacağını ve de fazla büyük olduğunu yazmış arkadaşım

esensdollsandpuppets dedi ki...

teşekkürler sevgili Nükhet bekalım benim bebek nasıl olacak.Bu kalıpla çok muntazam oluyor ama ben yüzünü de kitre yapmak istiyorum bakalım nasıl olacak?Sevgiler.

esensdollsandpuppets dedi ki...

Fiammacım yöresel kıyafeti bitirelim bakalım ortaya güzel bir şeyler çıkacakmı ? Marilyn gizli çalışmam olacak.Sevgiler

figen abla dedi ki...

esenciğim kitrenin kilosu 90 Lira dediğinde yaşadığım şoktan ben hala kurtulamadım ki :)))))
neyse..adım adım takip ediyorum....
benim bebeğe sen not vereceksin haa..
şimdi yüzünü,saçını başını meraktan delirerek bekliyorum :))))
sen bitanesin yemin ederim...
ne varsa, başka hiç kimseler bunu böyle karşılıksız öğretmek istemedi bugüne kadar....
evet...dersimi adım adım yapıyorum sevgili öğretmenim :)

esensdollsandpuppets dedi ki...

130 dan almıştık ilk kitreyi herkes bir fiyat tutturmuş burası istanbulya en son Maltepeden kilosu 60 dan 20 gr aldım inanamadım ucuz geldi.Yeni resimleri yarın eklerim benim ilk bebeğim bitmek üzere.Sevgiler

figen abla dedi ki...

esencim saçı bekliyorum şu an...
o saçı kitreciler çok doğal yapıyorlar...bunu da öğrendim mi dünyalar benim olacak artık...
hay sen çok yaşa ablam....